Basis vormingsaanbod inclusieve kinderopvang
Doelpubliek: onthaalouders, verantwoordelijken en begeleiding kinderopvanginitiatieven.
All Inclusive gezelschapsspel
Wat? Het "All Inclusive" gezelschapsspel is ideaal om op een speelse manier met je team na te denken over inlcusie. Tijdens dit spel wordt er aan de hand van reflectievragen en casussen dieper ingegaan op dit thema. Het spel kan aangepast worden aan de doelgroep (onthaalouders, kinderdagverblijven en buitenschoolse kinderopvang).
Tijdsinvestering? Om het spel volledig te kunnen spelen, voorzie je best 2 momenten van 2u30. Om zoveel mogelijk uit het spel te halen koppel je hieraan best nog een derde contactmoment (2u). Zo kunnen we het spel evalueren en terugkoppelen naar de eigen werking om verder te kunnen bouwen aan een mooie visie. Ter introductie kan eventueel ook een éénmalige sessie gespeeld worden, hierbij zal er wel slechts een deel van het spel aan bod kunnen komen. Heeft u een ander idee of graag een ander concept: neem gerust contact op.
Aantal deelnemers? Min. 6 en max. 12 deelnemers.
Concreet? Vormingen kunnen op weekdagen doorgaan, zowel overdag als 's avonds. Een concreet moment spreek je verder af met de inclusiecoach.
Locatie? Vorming kan gegeven worden te Mechelen, vlakbij AZ Sint Maarten (zaal gratis ter beschikking) of op de locatie door de aanvrager gekozen.
Wil je graag een eerste kennismaking, kijk al eens naar de artikels verschenen in de KIDDO van 2017.
Communicatie met ouders
Wat? Als je kindjes opvangt met extra zorgen is communicatie met ouders des te belangrijk, maar dikwijls ook moeilijker. Hoe praat je met ouders? Wat kan je zeggen en wat niet? Hoe bouw je een band op met ouders? Waar moet je rekening mee houden? ...
Interactieve vorming met casussen, stellingen en rollenspellen.
Tijdsinvestering? De vorming duurt 2u30.
Aantal deelnemers? Max 20
Concreet? Vormingen kunnen tijdens de dag of ’s avonds plaatsvinden. Niet in het weekend. Datum af te spreken met de inclusiecoach.
Locatie? Vorming kan gegeven worden te Mechelen (zaal gratis ter beschikking) vlakbij het nieuwe ziekenhuis of op locatie door aanvrager zelf te bepalen.
Lerend netwerk
Opbouwend op deze vormingen kan er een lerend netwerk opgestart worden. Bedoeling hiervan is om te werken rond concrete casussen en thema’s aangebracht door de groep.
Frequentie van samenkomen kan variëren van 2 tot 4 keer per jaar en kan doorgaan op momenten door de groep af te spreken.