Overslaan en naar de inhoud gaan

Kinderdagverblijf De Zonnebloem heet alle kindjes en hun ouders welkom, ook deze met extra zorg. Kinderopvang is voor alle kinderen, ongeacht hun mogelijkheden of beperkingen, ongeacht hun onderlinge verschillen. Elk kind is uniek. Door de diversiteit worden kinderen zich bewust van een wereld vol verschillen. 

Communicatie met de ouders is heel belangrijk in onze werking. Samen met hen bekijken we hoe we de opvang kunnen organiseren en hoe de opvang verloopt.  Het kindje staat hier steeds centraal.

Ons kinderdagverblijf staat open voor andere dienstverleners (kinesisten, logopedisten, artsen,...) die jullie kindje nodig heeft. We werken ook, indien nodig, samen met andere ondersteuningsdiensten om de opvang van jullie kindje te optimaliseren. 

PINKO-project

Met het PINKO-project bouwen we aan een samenwerking tussen de kinderdagverblijven en de gespecialiseerde sector. Sinds 2019 hebben we een samenwerking lopen met MFC Zevenbergen. Vanuit Zevenbergen komt er 4 uur per week een thuisbegeleidster naar ons kinderdagverblijf om ons te ondersteunen in de opvang van kindjes met of een vermoeden van extra zorgondersteuning. Zij delen hun expertise met de begeleiding en staan open voor vragen van ouders.

 

 

Voor meer informatie  kan u terecht bij onze inclusiecoach.